۰
plusresetminus
تاریخ انتشارچهارشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۸
کد مطلب : ۲۳۸۹۴
به بهانه روز خبرنگار؛

رسانه ای که انتقاد نکند رسانه نیست

شغل خبرنگاری بسیار مقدس است و وظیفه خبرنگار رشد و ارتقاء آگاهی مردم است یک خبرنگار می باید شان قلم خود را شناخته و بداند در چه جایگاهی ورود پیدا کرده و هدفش از انجام آن چیست .
رسانه ای که انتقاد نکند رسانه نیست
به گزارش جهانبین نیوز 17 مرداد سال ۱۳۷۷ محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران آخرین خبری که مخابره کرد خبر سقوط شهر مزار شریف افغانستان بود و پس از آن بدست تروریست های طالبان به همراه تنی چند از دیپلمات های کشورمان به شهادت رسیدند.

شغل خبرنگاری بسیار مقدس است و وظیفه خبرنگار رشد و ارتقاء آگاهی مردم است یک خبرنگار می باید شان قلم خود را شناخته و بداند در چه جایگاهی ورود پیدا کرده و هدفش از انجام آن چیست . در دوره ای که مطبوعات رکن چهارم دموکراسی محسوب می شوند وجود یک ساختار سالم و قانونمند بدون نگاه تیزبین خبرنگاران ممکن نیست ، اگر خبرنگاران بعنوان یکی از عناصر اصلی مطبوعات به درستی قادر به ایفای وظیفه خود نباشند بجای رکن چهارم دموکراسی ، به رکن ارتقاء برخی از افراد مبدل خواهند شد. یک خبرنگار باید صراحت ، صداقت و سرعت در عمل به وظیفه برخوردار باشد و قضاوت را بر عهده مخاطب خود بگذارد . یک خبرنگار در انعکاس اخبار و نارسائیهای موجود در جامعه گاهی تهدید و ... نیز می شود و این تهدید ها بیشتر از طرف کسانی که ضعفی از عملکردشان منتشر شده و توان پاسخگوئی ندارند صورت می گیرد . ولی یک خبرنگار واقعی که رسالتش اطلاع رسانی است و بیان واقعیات را شعار و سر لوحه خود قرار داده است هیچگاه از این تهدیدها نخواهد هراسید و می توان گفت : ذات کار رسانه و خبرنگاری مواجه شدن با انواع تهدیدها و خطرات است . زیرا که خبرنگار چشم و گوش مردم است و ورود به این عرصه مانند وارد شدن به میدان جنگ است که از اول تا آخر خطرات را در پی خواهد داشت . خبرنگاری عافیت و آسایش طلبی نیست و اصل کار خبرنگاری با آرامش و راحتی در تضاد است .

همگرائی با رسانه ها به مثابه همگرائی با مردم خواهد بود چون رسانه ها وجدان آگاه و چشم بیدار جامعه بوده و نبض آن را نشان خواهند داد اگر به رسانه ها بعنوان رکن چهارم دموکراسی توجه لازم شود قطعا بسیاری از اقدامات ناصواب بعضی از مدیران مورد نقد و نهایتا مرتفع خواهند شد و لذا به سلامت جامعه و بهبود عملکرد آنها خواهد انجامید . در جامعه ای که به مطبوعات بها داده شود اصلاحات اجتماعی و بی عدالتی ها با ضمانت های بیشتری تحقق خواهد یافت . و مدیران متخلف قبل از اینکه از دستگاههای قضائی و نظارتی بترسند از سانه ها می هراسند و ارتکاب به خطاها و سهل انگاری های مدیریتی اجتناب خواهد شد.

در واقع می توان گفت نقش پیشگیرانه مطبوعات باعث سالم سازی جامعه ای خواهد بود که در آن زندگی می کنیم .

سخنی با استاندار محترم :
لازم است از استاندار محترم بخاطر صدور دستورالعمل نحوه همکاری دستگاههای اجرائی با مطبوعات که اخیرا به کلیه دستگاهها ابلاغ شده تشکر کرد و انتظار می رود همانطور که در این دستورالعمل آمده نظارت های دقیق دستگاههای نظارتی اعم از سازمان بازرسی ، دیوان محاسبات و اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان نیز در این زمینه تداوم داشته باشد .

جناب آقای استاندار : مردم ما حق دارند بدانند در ادارات دولتی و غیر دولتی چه خبر است چه کارهایی در دست اقدام است مردم ما ولی نعمت مدیران هستند و رسانه ها کانال تبادل اطلاعات بین مردم و مسئولین هستند . مدیران محترم بخاطر سلامت عملکرد خود هم که شده باید از تعامل با رسانه ها استقبال نموده و مطالبات آنان را مورد توجه قرار دهند بدیهی است مدیرانی که چنین عمل نمی کنند عملکرد خوبی ندارند و نگران عیان شدن واقعیت ها هستند ، یادمان باشد معمار بزرگ انقلاب اسلامی بزرگترین افتخار خود را خدمتگذاری به مردم می دانست ، جان کلام اینکه آقای استاندار ، با ابلاغ دستور العمل صادره به دستگاههی اجرائی نظارت دقیق شما و مسئولین ارشد استان را می طلبد و می توان گفت توپ و زمین در اختیار شماست آیا این توپ با هنرمندی به گل تبدیل خواهد شد یا اینکه مانند گذشته به خارج زمین هدایت خواهد شد .
حمیرا رحیمی

انتهای پیام/1020ج
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

خبرهای مارا در پیام رسان های زیر دنبال کنید

تاريخ:

دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳

ساعت:

۱۹:۰۵:۰۵

4 Nov 2024